Bernd Mintjes

Partner

Bernd Mintjes (1961) studeerde bedrijfseconomie en psychologie in Groningen en de VS. Na een carrière als bedrijfsadviseur en manager startte hij in 2003 zijn eigen participatiebedrijf. Samen met zijn compagnon Robert Jan Lamers investeert hij in innovatieve start-ups. Specifiek richt hij zich op het verstrekken van seed-kapitaal in de vroege fase van een bedrijf.

Momenteel investeert Bernd in tien bedrijven. De afgelopen jaren is hij betrokken geweest bij meerdere exits. Naast zijn werk als investeerder is Bernd verbonden aan de Universiteit Groningen, waar hij innovatie, strategie en ondernemerschap doceert.

Bernd Mintjes was in 2008 een van de founders van de Vereniging Business Angels Netwerken Nederland, de overkoepelende organisatie van informal investors. In 2011 was hij mede-oprichter van Investormatch. Vanuit dit platform geeft hij veel trainingen en lezingen over het investeren in bedrijven. In de afgelopen 20 jaar is Bernd betrokken geweest bij financiering van meer dan tweehonderd bedrijven.

Bernd Mintjes
Partner
JC Participates
Science Park 400
1098 XH Amsterdam
T: 020 - 69 26 300