Robert Jan Lamers

Partner

Robert Jan Lamers (1970) studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie marketing-management en innovatie. Na een start bij KPN als business developer en pricingmanager startte Lamers in 1999 zijn eerste bedrijf.

Samen met zijn compagnon Bernd Mintjes investeert hij sinds 2005 in innovatieve start-ups. Specifiek richten zij zich op het verstrekken van seed-kapitaal, momenteel investeren zij in tien bedrijven.

Naast het investeren is Lamers werkzaam bij Maxwell Group Strategie Consulting, waar hij in de afgelopen jaren werkte in opdrachten als turnaround manager bij De Stromen Opmaat Groep (nu Aafje), het opzetten van het Life Sciences Fonds Amsterdam en het opzetten van het Technology Transfer Office UvA AMC. Tevens is hij sinds 2008 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Academisch Medisch Centrum als directeur TTO, directeur Life Sciences Center Amsterdam en directeur AMC Holding, de participatie maatschappij van AMC met 15 deelnemingen. Lamers is tevens lid van de Raad van Commissarissen van drie life science bedrijven.

Met een voorliefde voor nieuw ondernemerschap op basis van innovatie, is Robert Jan Lamers regelmatig dagvoorzitter rond dit thema en in het afgelopen decennium betrokken bij een grote hoeveelheid nieuwe ondernemingen.

Robert Jan Lamers
Partner
JC Participates
Science Park 400
1098 XH Amsterdam
T: 020 - 69 26 300